August 18, 2004

بی خیال زندگی

0001.gif
سلام.امروز جلسه داشتیم و دیر اومدم خونه.ولی عوضش وقتی اومدم خونه ، سر کوچه از مغازه کتابفروشی دو تا کتاب خریدم.یکی شاهزاده کوچولو و دیگری همین که عکسش رو گذاشتم.
فعلا وقت ندارم.پس تا مطلب بعدی.....

August 18, 2004 12:38 AM

Comments

taranehaye jennifer lopezam mesle khodesh tarafdar ziyad dare?!

Posted by: arezoo at August 18, 2004 1:56 AM

سلام دوست من آرزو دارم كه هميشه موفق و پيروز باشيد ...بدرود

Posted by: آموزش عكاسي مبتدي تا حرفه اي at August 18, 2004 1:59 AM

به خدا ميخوام بي خيال زندگي باشم ... ولي خودش ول كن نيست!!!

Posted by: arta at August 18, 2004 11:13 AM

سلام . من دو تا کتاب از جنیفر دارم اما زیاد دوسش ندارم !

Posted by: matin at August 18, 2004 5:12 PM

salam shazde koochooloo kheili ghashange:)az jenifer khosham nemiad

Posted by: sarayiiiiiiiii at August 18, 2004 8:45 PM

سلام.من از جنیفر خوشم میاد ولی تا حالا اشعار و ترجمه متونش رو نخوندم

Posted by: پرهام at August 18, 2004 11:08 PM

پپرو جون خیلی خوشحالم که تو هم به هنر علاقه مندی.من عاشق جنیفر لوپز هستم و بس.تو طرفدار کدوم خواننده هستی؟

Posted by: مریم at August 18, 2004 11:09 PM

سلام مرسی از کتابت حیف آخر هم توش ننوشتی

Posted by: صدف at August 20, 2004 5:27 PM

salam
aya hazer be tabadole link ba man hastid
khabaram konid
www.aseman.caspianblog.com

Posted by: mansour at August 22, 2004 1:19 AM

salam
aya hazer be tabadole link ba man hastid
khabaram konid
www.aseman.caspianblog.com

Posted by: mansour at August 22, 2004 1:20 AM

با تو ای همراز میسازم دروغ تا بیاید هر دم از رازم سکوت
مقدمه
امروزه به موازات پیشرفت سریع تکنولوژی در جوامع انسانی ، اثرات مخرب آن بر روح و روان آدمی در حال افزایش می باشد. از این رو در راستای مقابله و کنترل چنین مشکلی، سیاستگذاران کلان شهری به دنبال یافتن راهکارهای موثر در جهت ایجاد و گسترش فضاهای سبز شهری می باشند. این نکته نشاندهنده اهمیت روز افزون فضای سبز در بازگشت به پیوند دیرینه انسان و طبیعت برای کسب آرامش روان می باشد . از طرف دیگر بشر امروز به عنوان کاربر فضای سبز به لحاظ ارتقاء سطح آگاهیها و افزایش زیبایی شناختی عمومی جامعه در پی ایجاد فضاهای سبز زیباتر و با کیفیت بالاتر می باشد که با تمایلات و علاقه او توافق کامل داشته باشد.
همانگونه که می دانیم جوامع مختلف انسانی به لحاظ اختلاف در فرهنگ، اقلیم، مذهب، نژاد و .... معیارهای متفاوتی برای شناخت زیبایی دارند. از این رو در طراحی فضاهای سبز، این نکته بسیار حائز اهمیت است که فضاهای طراحی شده با علایق کاربران آن همسو و همخوان باشد به همین دلیل طرحهای مختلفی در سطح دنیا برای نظرسنجی و بررسی ذایقه مردم منطقه در طراحی فضاها صورت گرفته است. یکی از این طرحها، طرح سبز می باشد که توسط دانشگاه علوم پزشکی ایران به مرحله اجرا درآمد ولی بدلایلی ناتمام ماند. در این طرح ما با بررسی طرح سبز و با در نظر گرفتن نواقص آن اقدام به تکمیل آن مرحله از پروژه و ادامه آن با در نظر گرفتن تغییرات لازم جهت کیفی کردن نظرسنجیهای کمی نمودیم.
طرح سبز و طرحهای دیگر از این دست به این جهت مهم و ضروری هستند که پروژه های هزینه بر طراحی و احداث فضای سبز، در راستای علایق مردم و همسو با اصول و مبانی طراحی صورت گیرد چون همانگونه در پارکها و باغات شهری مشاهده می شود گاها" فضاهای طراحی شده یا المانهای قرارداده شده در فضا مورد علاقه کاربران نبوده و حتی در طراحی مسیرهای حرکت در پارکها تمایل افراد در نظر گرفته نشده است به نظر می رسد که در اصول طراحی فضای سبز ایران تجدید نظرهایی ضروری می‌نماید.

Posted by: مرتضی at September 20, 2004 4:48 AM


سوسن عيد پاك

اچ اف ويلكينز


1. خاستگاه و مسكن اصلي
2. تاريخچه
3. مورفولوژي
اجزاي پيازچه
عوامل پيش برنده وپيش گيري كننده مكان ومحل قرار گيري
4. تاثير دما و فتو پريود بر روي گل زايي
فتو پريود و دماي پايين
دما
5. توليد برنامه ريزي و پرورش تجاري پياز
مرحله وفازتوليدي
فاز و مرحله برنامه ريزي

1.خواستگاه و مسکن اصلی گیاه

این گونه (Easter lily) که بعه سوسن عید پاک معروف است بومی ژاپن می باشد که بیشتر در سه جزیره کوچک جنوبی این کشور می روید . اگر چه سوسن سفید یا سوسن ژاپنی در زمینهای زراعی چین و فورموسا توسط کاشفان قدیمی پیدا شده یود ، اما بیشتر مختص به جزایر لیو- چیو می باشد و در مکانهای دیگر ناشناخته است . لیلیوم بومی در جزایر آـمامی ، ادابو و اوکیناوای ژاپن می روید . در سواحل مرجانی این گونه بیشتر دیده می شود. لیلیوم از گیاهیان گرم سیری می باشد . بامبو ، نیشکر سیکاس و خرما و سایر گیاهان گرم سیری در این جزایر می رویند.
دمای یالانه متوسط نزدیک به 21 درجه سانتی گراد می باشد و عرض جغرافیایی جزیره ارابو 27 درجه شمالی می باشد که تقریبا مشابه با عرض جغرافیایی قاهره دهلی و میامی می باشد.

2. تاریخچه

لیلیوم از کلمه سلتی " لی " به معنی سفیدی مشتق شده است . که بدون شک به Madonna lily , lilium Candidum برمی گردد. اگر چه لیلیوم شناخته شده ترین و با ارزش ترین گونه سوسن می باشد کمتر گونه ای در میان سوسنیان وجود دارد که به اندازه لیلیوم روی نیز های کشت و کار آن تحقیق صورت گرفته باشد.
اسم ژاپنی Riulie – yuri که همان سوسن جزایر لیو چیو می باشد اشاره به یکی از قدیمی ترین کتابهای آموزش کشاورزی kadan komoju دارد که در سال 1681 چاپ شده است. سوسنیها همچنین در جشنهای مذهبی بیش از دو هزار سال است که استفاده می شوند سوسن عید پاک در ژاپن به اسم gun lily و blunderbuss معروف است که این بخار شباهت گل به ترومپت بلند می باشد. در تصاویر غربی اولیین بار blunderbuss توسط یک پزشک مربوط به کمپانی هند شرق در ژاپن به نام کارل تانبرگ در سال 1794 اشاره شد در این زمان راه ژاپن به دنیا غرب بسته بود و مسافرتها ی او بسیار محدود بود و احتمالا گیاهان برای او فرستاده شده بود . توضیحات او به عنوان اولین شمرده می شوداین گونه لیلیوم در سالهای 1819 به انگلیس آورده شد و در ان زمان به یکی از محبوب ترین گیاهان در تجارت و کشت گل بدل شد ژاپن در سالهای 1876 پیاز لیلوم را به اروپا و آمریکا صادر می کرد . در اواخر سالهای 1800 و اوایل 1900 میلیونها پیاز از ژاپن و برمودا به انگلیس و آمریکا صادر می شد.
اوج تولیدات سوسن در سالهای 1896 بود و بعد به علت یک بیماری ویروسی در سال 1925 رئ به افول گذاشت پس از از بین رفتن صنایع برمودا ژاپن شروع به صادر کردن مقادیر بسیار زیادی از پیازهای کرد که به عنوان گیاهان گلدانی در گلخانه ها استفاده می شد.
میکرو ارگانیسم های خاکهای زراعی وارد شده از ژاپن امروزه در گلخانه های شمالی رشد می کنند که بیشتر در جنوب و جنوب غربی به عنوان گیاهان گلدانی در گلخانه ها استفاده می شوند. موجودات ریز خاکهای ژاپن در گلخانه های شمالی برای گلهای گلدانی بسیار بلند بکار برده می شود به خاطر مشکلات بیماری و جنگ جهانی دوم و معرفی میکروارگانیسم های جدید در آمریکا استفاده از پیاز های ژاپنی در گلخانه های شمالی کاهش یافته است.

بیشتر تولید پیاز چه ها متمرکز شده است در سواحل غربی آمریکا ، قسمتهای شمالی کالیفرنیا و قسمتهای جنوبی اورگان . حدود 10 میلیون پیاز چه سالانه درکالیفرنیا و بوکینگز و اورگان تولید می شود. Ace و Nellie white دو گونه اصلی که در شمال اقیانوس ارام رشد می کنند و در آمریکا و کانادا هم بکار می روند. بعضی از این میکرو ارگانیسم ها ی جنوبی در جنوب آمریکا رشد می کنند که برای گیاهان گلدانی و گلخانه های شمال بکار گرفته می شوند.

3.مورفولوژی

الف : اجزاي پيازچه
ب: عوامل پيش برنده وپيش گيري كننده مكان ومحل قرار گيري

4. تاثیر دما و فتو پریود روی گل زای

هدف از کاشت و پرورش پیاز سوسن این است که یک گیاه گل دار در ژانویه داشته باشیم ( جدول 1) گیاهی که در زمان عید پاک بدست می آید نتیجه مستقیم تولید و برنامه ریزی و مراحل مختلف و متعدد گل خانه ای است. این مراحل شامل یک دوره چند ماه است و لازم است که در این مدت از ریشه ها و گیاهان رشد کرده مراقبت و نگهداری کافی و لازم صورت بگیرد .
به طور سنتی برنامه ریزی برای پرورش پیاز در هوای خنک و مرطوب صورت می پذیرد. که بدین منظور کود گیاهی مرطوب و یا خاک مرطوبی را به مدت 1000 ساعت یا 6 هفته قرار می دهند. در سال 1967 واترز و ویلکینز پی بردند که تماس 6 هفته ای با نور برای جوانه ای که از یک ریشه سرما ندیده است هم باعث گل دهی گیاه می شود و هم می تواند جایگزین سرمایی بشود که به گیاه داده می شودو نتیجه رشد نهایی معمولا موقعی قابل تشخیص است که گلها نمایان بشوند.

تشابه دیگری که بین برنامه ریزی و پرورش یک گیاه تا گل دهی سریع چه با سرما دهی به پیاز و چه با نور دهی به جوانه که تمام پرورش دهنده ها باید آگاه باشند که دمای بالاتر از 21 درجه سانتی گراد می تواند موجب devernalization سریع بشود بعد از اینکه پیاز ها از انبار سرد جابجا شدند و در دماهای بالای 21 در معرض نور به مدت طولانی ( فوتو پریود طولانی ) قرار بگیرند قابلیت جوانه زنی نخواهند داشت .

الف : فوتو پریود و دمای پائین
به طور سنتی تصور می شود که نور دهی فوتو پریودیک سهمی ناچیز در میزان گلدهی دارد. ولی در عوض باعث افزایش ارتفاع و کاهش تعداد جوانه ها می گردد. این اطلاعات از گیاهانی با پیاز های گلدار . جوانه های نور دیده بدست آمده است. نور رسانی می تواند تنها عامل برنامه ریزی باشد به شرطی که نور به جوانه های بی گل تا قسمتی گل دار رسانده شود. فوتوپریود طولانی و دمای پائین در هفته های متناوب با هم جابجا می شوند به عنوان مثال جوانه پیازهایی که شش هفته در معرض سرما بوده اند در همان زمانی گل می دهند که به مدت 6 فوتوپریود طولانی داشته اند و در شرایط گل خانه ای مشابه قرار گرفته اند.
فقط یک تفاوت کوچک بین گیاهانی که پیازشان در سرما بوده و آنهایی که جوانه شان در معرض نور بوده است وجود دارد. به نظر می رسد که 2 راه یا روش مستقل وجود دارد که سوسن به گل دهی سریع برسد که یا به وسیله نور دهی به جوانه است و یا سرما دادن به غده در محیط طبیعی گیاه برای گل دهی احتمالا تحت تاثیر فوتوپریود می باشد زیرا که دمای میانگین در جزیره ارابو نزدیک به 21 درجه سانتی گراد می باشد.
نوردهی به گیاه وقتی بیشترین تاثیر خود را می گذارد که وقفه 4 ساعتع از ساعت 22:00 تا ساعت 02:00 داشته باشد نور دهی از ساعت 04:00 تا 08:00 کمترین تاثیر را دارد و نوردهی بین ساعت های 16:00 تا 22:00 مناسب نمی باشد فوتوپریود باید زیر دمای 21 اعمال گردد.
می توان عملا کار دیگری نیز انجام داد ، می توان جابجایی فوتوپریود طولانی و دمای پائین را به وسیله نور رساندن به جوانه های سوسن در یک روش عادی به مدت یک یا دو هفته انجام داد این مرحله مطمئنا باعث گل دهی سریع می گردد و سیاست بیمه ای نامیده می گردد.


به خاطر دوره غیر فعال سالیانه و تفاوت زمان بلوغ یا خطای انسان ما هیچ وقت نمی توانیم از برنامه ریزی شدن سرمایی تمامی پیاز ها مطمئن باشیم نور رسانی هم به نظر می رسد بسته به نوع محصول بخصوص وقتی که یک جمعیت دیر رس در معرض نور هستند نور دهی باید یک مرحله استاندارد شده باشد ، صرفه نظر از اینکه 1 شنبه عید پاک دیر یا زود باشد.


ب : دما

پیاز های سوسن به مدت 6 هفته در دمای 1.5 تا 7 درجه سانتی گراد سرما داده می شوند. اگر این پیازها برداشت بشوند سرما دهی آنها هیچگاه کامل نخواهد شد و همیشه در معرض دمای 21 یا بلاتر می باشند. این گروه علی رقم فوتوپریود هرگز گل نمی دهند. یک غده (پیاز) کاذب در نوک گیاه پس از طی 9 تا 12 ماه شکل می گیرد وقتی که رشد در 21 یا لاتر باشد . این گیاهان در انتهای پیاز کاذب خود به دمای 18 درجه سانتی گراد انتقال پیدا می کنند گل دهی در 65 روز انجام می شود 30 روز برای تشکیل یک جوانه قابل مشاهده لازم است و 35 روز هم برای بزرگ شدن و باز شدن آن. این به این معنی است که growing point (نقطه رشد ) زیر دمای 21 رفتاری مثل گل دهی از خود نشان می دهد. اگرچه آن دمای پیشنهاد شده برای پیاز برای سریع ترین حالت مناسب برای استفاده تجاری همان 1.5 تا 7 درجه سنتی گراد است. یک نکته جالب دیگر در رابطه با پاسخ به دما این است که این گاهان در انتهای پیاز کاذب خودشان در دمای 21 برای ماههای زیادی یک قطعه ای دارند که تبدیل به جوانه انتهایی خواهد شد این جوانه جدید برای دوره جدید رشد خود از پیاز به وجود می آید و ناگهان با ساقه ای که تنها چند برگ دارد گل می دهد این نشان دهنده آن است که شرایط مزارع طبیعی در سواحل غربی ایلات متحده باید طوری برنامه ریزی بشود که آن پیاز بصورت یک دوره وقفه به وسیله هوای سرد یا را بگذراند .
کار اخیر در رابطه با کشت بافتهای فلس سوسن نشان داده است که این پیاز های احیا شده که در تاریکی و در دمای 30 رشد کرده اند و هیچ وقفه ای را نگذرانده اند و در محور جوانه توسعه یافته اند البته اگر این گشت در دمای 25 درجه سانتی گراد صورت بگیرد ، وقفه صورت می گیرد و پیاز چه ها نیاز به دمای پائین برای بزرگ شدن جوانه های خود دارند.


5.تولید ، برنامه ریزی و forcing (پرورش) تجاری پیاز

الف : فاز تولید

این زیاد عملی نیست که وارد جزئیات تولید تجاری پیاز بشویم ، البته این ارنباط مستقیمی به پرورش پیدا می کند وسیله اصلی قلمه زدن توسط پیازچه فلسها است. پیاز مادر با دقت انتخاب می شود و جلوی قلمه زدن ساقه نمونه گرفته می شود و این عملیات به این خاطر است مه یک پیاز یکسان برای کاشت آماده بشود احتیاج به 2 سال زمان نیاز است تا یک پیاز با سایز تجاری تولید شود. پیاز سوسن در اواخر سپتامبر برداشت می شود که تا اوایل اکتبر طول می کشد در ایلتهای اورگان و کالیفرنیا که این موقع گرمترین و خشک ترین موقع سال است.
کاشت ئوباره قلمه ( گیاه 1 ساله ) جدا از سایز پیاز تجاری می باشد و در اولین فرصت باید کاشته شوند . این پیاز های تجاری بر اساس محیط پیاز طبقه بندی می شوند این درجه بندی در آمریکا بدین صورت است 6 تا 7 ، 7 تا 8 ، 8 تا 9 و 9 تا 10 اینچ که در کودهای گیاهی مرطوب برای حمل و نقل بسته بندی می گردد . در زمان تولیئ باید دو اصل را در نظر بگیریم ( در مرود کاشت پیاز ها ). هر سال تغییراتی در رابطه با سایز محصولات پیاز وجود دارد(جدول 2 ) و تغییری هم در میزان رشد جوانه ها دیده می گردد ( وقفه ) و پاسخ به برنامه ریزی هوای سرد ( بلوغ ) به عنوان مثال در 3 سال پیاپی جوانه هایی که از ریشه های سرما ندیده در 15 آگوست برداشت شده بودند در فاصله زمانی 104 تا 139 روز از زمان کاشت ، برداشت شدند.
وقتی که 6 هفته وارد دمای 4.5 درجه سانتی گراد می شوند در زمان برداشت در اول سپتامبر ریشه های سرما ندیده 101 ، 79 و 139 روزه داریم هنگامی که دما تا حد 4.5 درجه سانتی گراد می رسد در روزهای 35 ، 38 و 32 برداشت داریم و هنگام 15 سپتامبر پیاز های سرما ندیده در 64 ، 85 یا 120 روز می رسند ولی هنگامی که سرما دیده باشند در 17 ، 36 یا 15 روز می رسند روندهای مختلف و مشابهی موجود است بین روزهای گلدهی ، تعداد گلها و برگها.
پرورش دهنده باید درک بکند که پیاز ها تحت نفوذ و تاثیر تغییرات فصلی هستند هنگامی که در گلخانه پرورش پیدا می کنند اثر متابل بین بلوغ ( ظرفیت سرما دهی و جوانه زنی ) و رکود و خواب وجود دارد . این تغییرات فصلی بصورت گریز ناپذیری ظاهر می شوند و کاملا هم درک نمی شوند بنابراین می وان فرض کرد که تفاوتهایی وجود دارد هر ساله که هیچ دو سوسن به عوامل پرورشی یکسان پاسخ نمی دهند.


بنابراین ، توانایی گونه زراعی برای برنامه ریزی و توانایی غنچه دادن هر ساله تغییر می کند. دومین نکته ، به شدت هم مهم است ، رطوبت در خاک پیت و خزه است. گفته شده است که خاک پیت باید مرطوب باشد در هنگام برداشت پیاز . این رطوبت به دو دلیل کاملا واجب است. اول رطوبت موجب نگهداری ریشه های موجود اساسی پیاز ها می شود و دوم اگر که پیاز ها به درستی به گل دادن برسند ، میزان رطوبت ( 30-50%) باید مطلوب پیازها باشد اگر پیازها به درستی دروه سرما دهی را طی کرده باشند و به درستی جواب بدهند به پرورش در گل خانه. بعد از چیدن پیاز ها در انباری عمومی باید تا هنگام حمل برای حداقل زمان نگهداری بشود.
تمام پیاز ها با کامیون ها و محموله هایی که دارای سیستم خنک کننده هستند خمل و نقل و ترانزیت می شوند. چه در موارد تجاری و چه در مورد استفاده گلخانه ای امکانات پیش خنک کننده گی تقریبا دیر تر از 15 اکتبر نباید باشد مسئولیت پرورش دهنده و سود جو در ایجا باید تمام شود مشروط بر اینکه یک ÷یاز بدون حشره و سالم داشته باشیم.
به هر حال 100% پیاز ها پدیدار نخواهند شد و 5% فقدان خواهیم داشت ،و این دور از انتظار نخواهد بود و به عنوان رشد رویشی با مرحله برنامه ریزی شروع می شود و این موجب افت کیفیت برای گیاهانی که تولید خواهند شد است.

ب: فاز برنامه ریزی

برنامه ریزی برای گیاه سوسن تا مرحله گل دهی بطور سنتی با مرحله سرما دهی به پیاز ها کامل می شود . شش هفته بهاره کردن نتیجه اش جوانه های فوری و یک شکل و در نتیجه موجب گل دهی یک شکل و سریع می گردد به هر حال سرد کردن تعداد پتانسیل گلهای گیاه را افزایش می دهد و می تواند تولید کند در مقایسه با پیازهای سرد نشده .
معهذا پرورش دهنده باید شش هفته برنامه ریزی را به یاد داشته باشد ( سرد و/ یا معادل رفتار ( درمان ) نوری) که برای گل دهی سریع لازم و ضروری است . پس برنامه ریزی به پرورش دهنده اجازه می دهد تا دو هدف اصلی را به انجام برساند. رفتار برنامه ریزی گل دهی محصول را تسریع می کند و طول فاصله زمانی بین اولین و آخرین گیاهی که به گل می نشیند را کاهش می دهد. بنابراین دمای پائین برای زمان دقیق و تولید محصول یکسان ضروری و واجب است .


اینها عوانل مهم و انتقادی هستند که باید در نظر گرفته شوند ، و نه برای کاهش پتانسیل تعداد گلها.
مزیت اضافی یا اثر شش هفته سرما دهی باعث کاهش در قد گیاهان ، تعداد جوانه ها و برگها در گلها ( گلبرگ ) می شود وقتی که گیاهانی با عملیات به زراعی را پشت سر گذاشته اند مقایسه می شوند ( جدول III A و III B )
فاز برنامه ریزی پرورش سوسن در اواسط یا اواخر ماه اکتبر آغاز می گردد. سه روش سنتی و پایه ای برای برنامه ریزی رویش پیاز سوسن عید اک در شمال غربی برای پرورش سریع استفاده می شود این روشها عبارتند از : (الف ) سرد کردن پیاز در گلدان ( ب) سرمادهی طبیعی بصصورت کاشتن پیاز ها در زمین و یا شاسی سرد تحت دماهای غالب و یا (پ ) پرورش تحت دمای کنترل شده ( CTF )
ریشه دهی و / یا سرد کردن پیاز در گلدان تحت شرایط کنترل شده . تمامی این روشها می توانند و تحت بعضی شرایط احتمالا با طرز عمل در یک روز طولانی دوبل بشوند و یا " سیاست بیمه ای " در زمان اورژانس برای تضمین برقراری گل دهی سریع . مفاهیم برنامه ریزی تجربی جدید نباید در اینجا با جزئیات در نظر گرفته شوند ولی در برنامه ریزی یک محصول با تعداد بالای غنچه و جوانه در نظر گرفته شوند.
امکانات شامل ترکیبی از بهم گسیختگی سرما و طرز عمل در یک روز بلند ( سه هفته سرما بکار ببریم ، و یا اجازه بدهید گیاه پدیدار شود ، بعدا 3 تا 4 هفته در روز بلند عمل کنید ) و یا بین هر 6 هفته سرما یک هفته یا درجه حرارت بالا فاصله بیاندازیم و یا بین 6 هفته یک روز عادی فاصله بگذاریم .
با وجود اینکه سه روش برنامه ریزی تجاری به دو نوع کاهش پیدا می کند در نوع اول پیاز سرد شده در خاک برگ مرطوب در ظروف اصلی باقی می مانند و به مدت 6 هفته سرما می بینند.
به طور طبیعی اینها با امکانات تجاری سرد حمل می شوند ولی اپراتور های آگاه و دانشمند گلخانه تشویق می شوند که با روش خاص خودشان اینها را سرد نگه دارند این مشکلات سرما دهی زیاد و عمل پیاز ها در دمای منجمد اوایل دسامبرتا نیمه دسامبر در آخر 6 هفته عمل نگهداری در سرما را کاهش خواهد داد.
در اکتبر و فورا بتید کاشته شوند. روشهای سرد کردن طبیعی از شرایط دمائی که بطور طبیعی رخ می دهند استفاده می کنند روش CTF از دمای 16.7 تا 18.3 درجه سانتی گراد به مدت 2 تا 3 هفته قبل ار 4.5 درجه سانتی گراد به مدت 6 هفته استفاده می کنند.

تشابه موجود در هر دو نوع روش برنامه ریزی این است که زنبق های "ACE " باید دمای کل 1.7 – 4.5 درجه سانتی گراد در طول 6 هفته دریافت کنند و زنبق های " Nellie White " نیاز به دمای 4.5 – 7.44 درجه سانتی گراد در 6 هفته دارند . اینگونه به نظر می رسد که کمترین روش سرد سازی مخرب که تعداد جوانه ها را کمنتر از همه کاهش می دهد برای Nellie White نسبت به ACE بیشتر است . دمای 4.5 درجه سانتی گراد برای هر دو نوع یک سازش به شمار می رود . دما های خاک باید روزانه در چندین موقعیت ثبت شود تا مطمئن شویم که دماها در همان سطح پیشنهادی می ماند. دماهای یکنواخت و رطوبت ، یک محصول یکنواخت و تاثیر پذیر راتضمین می کنند در طی پرورش یا عملیات تحت قوای مصنوعی هر یک از این روشها مزایا و معایب خود را دارد. یک تمرین مناسب برای اپراتورهای گلخانه این می باشد که برنامه خود را چه در پو شش و چه در گلدان و چه در شرایط طبیعی و چه در شرایط مصنوعی انجام دهند.
اگر یک پرورش دهنده عملیات خود را انجام دهد می توان مطمئن بود که پیاز ها با برنامه ریزی مناسب تهیه شده و دمای مورد نیا ز هر روز تست می شود باید دما هر روزه ضبط گردد و باید برنامه ریزی سالانه ، شرایط مصنوعی و عکس المل های پیاز ها نیز ضبط گردد.

جدول IV : مزایا و معایب وشهای برنامه ریزی مقاومت


روش برنامه ریزی
----------------------

سرد کردن ابتدایی precooling (pc)
سرد کردن طبیعی (NC)
شرایط مصنوعی تحت دمای کنترل شده(CTF)

معایب
---------
1. تعداد برگ و گلها را کاهش می دهد.
2. برگهای پایه ای کوتاه دارد.
3. زمان و فضای گلخانه ای آن با گیاه بنت القنسون همزمان می گردد.


1. باید توسط عامل نیرو انجام شود.
2. زمان زیادی می برد.
3. وابسته به شرایط آب وهوایی متداول است.


1. نیاز به فضای دمایی کنترل شده دارد.
2. باید توسط عامل اجباری انجام گردد.

مزایا
--------

Posted by: مرتضی at September 20, 2004 4:59 AM

Post a comment









Remember personal info?